Ajánlatok Elérhetőségek Voucher Balance
Főoldal / Gyalogtúrák / Belső-őrségi kalandozás

Belső-őrségi kalandozás

Táv: 32 km

Időtartam: 6,5 óra

Útvonal: Magyarföld–Magyarszombatfa–Velemér–Szentgyörgyvölgy–Kógyár–Felsőszenterzsébet–Magyarföld
Túránk a magyarföldi haranglábtól indul. A faluban érdemes megnézni a fatemplomot is (kulcs: Jókai út 1.). Ezután a falu főutcáján jobbra indulunk a Kék jelzésen, majd a település végén egy kis földútra térve, a Sárga jelzésen érjük el a Berki-hegyet. A régi présházakat elhagyva rövidesen átkelünk a főúton, és a Kék jelzés kereszteződéséhez érünk. Balra fordulunk, majd a Zöld/Sárga jelzésen Magyarszombatfáig gyalogolunk.

Magyarszombatfa előtt jobbra térünk a főútra. A településen számos fazekast találunk, kedvünkre válogathatunk a portékáik között. A kereszteződés után ismét jobbra fordulunk, és egy kis emelkedőn mászunk fel a Ritási-dombig. Útközben tekintsük meg az Őrségi Vadászati Kiállítást. Innen a Kék jelzésen haladunk tovább, majd az Ó-hegy előtt jobbra térünk és ismét Magyarszombatfa főutcáján gyalogolunk. Rövid kitérővel benézhetünk a magyarszombatfai Fazekasházba is.

Utunkat folytatva a főúton haladunk Gödörházáig. Itt a hídon át a műúton a gödörházi haranglábhoz, majd a Kék jelzésen rövidesen Velemér községbe érünk. A falu főutcáján megtekinthetjük a tájházat. Ezután betérhetünk Dávid Évához, ahol nagyon kedves vendéglátás mellett gyönyörű kerámiákat láthatunk. A Kék jelzésen jobbra tartva érünk a veleméri Fény Templomához. Szánjunk időt a különleges Árpád-kori templom megtekintésére! A Kék jelzés folytatását a temetőt követő háborús emlékmű mellett találjuk. Ezen kelet felé haladva Szentgyörgyvölgyre érünk. A falu főutcáján, a kocsma után balra (Kék) a szentgyörgyvölgyi református templomhoz jutunk. Érdemes megnézni a templom gyönyörű festett, fakazettás mennyezetét. Innen továbbra is a Kék jelzésen haladva balra, Kógyár érintésével kavicsos úton jutunk Felsőszenterzsébetre. A faluban balra térünk a Kék + jelzésre, és a Péter-hegyen keresztül érünk vissza Magyarföldre, túránk kiinduló pontjához.

Belső-őrségi kalandozás

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás