Ajánlatok Elérhetőségek Voucher Balance

Magyarország

Keszthely látnivalói

Távolság: 66 km

Tudta, hogy a Balaton part csupán 66 km Lentitől? Ha már nálunk száll meg, egy fél napos kirándulás keretein belül Keszthely is tökéletes célpont!

Keszthely látnivalói

Söjtör - Deák Ferenc Emlékmúzeum

Távolság: 36 km

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére megtörtént söjtöri szülőházának teljes műemléki rekonstrukciója.

 • Cím: 8897, Söjtör Deák Ferenc utca 154.
 • Weboldal »
Söjtör - Deák Ferenc Emlékmúzeum

Budafai Arborétum

Távolság: 25 km

A parkban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát ültetettek el. Tavasszal, az azáleák virágzásakor az arborétum valódi tündérkertté változik, de a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők állományai egész évben különleges látványosságot kínálnak.

Budafai Arborétum

Rádiháza - Kabala ménes

Távolság: 25 km

A dombos-lankás erdőkkel övezett ősgyepes legelők kiváló lehetőséget biztosítanak a lovak tenyésztésére és tartsára. A tenyésztést még 1912-ben 7 kancával kezdték meg, mára a Kabala-Ménes Kft mintegy 150 lóval büszkélkedhet!

Weboldal »

Rádiháza - Kabala ménes

Haranglábak földjén

A három néprajzi táj (Őrség-Hetés-Göcsej) sajátosságai a 18-19. századból származó ún. szoknyás haranglábak, amelyek az aprófalvakban a templomokat hivatottak helyettesíteni.

Ilyen haranglábak találhatóak: Pankasz, Gödörháza, Magyarföld, Felsőszenterzsébet, Kámaháza, Pince, Göntérháza, Kisfalu és még sok településen a közelben!

Haranglábak földjén

Őrségi Népi Műemlékegyüttes

Távolság: 35 km

A hét, jellegzetes őrségi településből, szerből álló Szalafő Pityerszer nevű része a mai Őrségi Népi Műemlékegyüttes, melynek különelegességét az adja, hogy más skanzenekkel ellentétben itt az épületek máig az eredeti helyükön vannak.

Weboldal »

Őrségi Népi Műemlékegyüttes

Magyarszombatfai fazekasház

Távolság: 27 km

Az 1790-ben épült magyarszombatfai fazekasház a Veleméri-völgy fazekasságának állít emléket. Egy parasztiparos háza táját, életformáját szemléltetve láthatóak azok a korongok és edényféleségek, amelyek a XIX. század végétől a XX. század közepéig Szombatfán és környékén készültek. Az udvaron áll a kerek cserépégető kemence kiégetett edényekkel.

Weboldal »

Magyarszombatfai fazekasház

Velemér a fények temploma

Távolság: 24 km

Magyarország sok szempontból legkülönlegesebb templom a Szentháromság tiszteletére szentelt, egyhajós nyugati tornyos, a nyolcszög három oldalával záródó szentéllyel ellátott, kőből és téglából épült, keletelt őrségi templom, ami a mostani falu déli végében található Papréten emelkedik.

Weboldal »

Velemér a fények temploma

Csótár Rezső fazekas

Távolság: 20 km

Csótár Rezső az egyik leghíresebb fazekas a környéken! A hagyományos őrségi motívumkincs felhasználásával készíti edényeit: lábosokat, fazekakat, tepsiket, kancsókat, köcsögöket, tálakat. És még menyi mindent! Nézze meg a saját szemével!

Weboldal »

Csótár Rezső fazekas

Márokföld látnivalói

Távolság: 17 km

Márokföld: a falu, ahol feltöltődhetsz! Bár a falu csak 50 lakost számlál, annál több látnivalóval büszkélkedhet!

Márokföld látnivalói

Őrségi látnivalók

"Tartalmas kikapcsolódás és kalandozás az őrségi tájakon, mert ebben a varázslatos tájban az örökség túlmutat a múltidézésen, és a ránk hagyott, de teljes pompájában jelen levő természet változatoságával, a hagyományos ízek, szavak, termékek és formák élményével ajándékozza meg a vendégeket.

Így válik a nyaralás élménydús megtapasztalássá."

Őrségi látnivalók

Zalaegerszeg látnivalói

Távolság: 40 km

Zala megye székhelye számos érdekes látnivalót kínál az ideérkezők számára!

Zalaegerszeg látnivalói

Páka látnivalói

Távolság: 12 km

Páka látnivalói

Hetés

Távolság: 10 km

Hetés egy néprajzi tájegység, amely a mai Szlovénia és Magyarország falvai között húzódik. Ezt az egységet bontotta meg az 1920-as Vasfüggöny, melynek emlékeit a határvonal mai napig őrzi.

Hetés

Lovászi látnivalói

Távolság: 10 km

 • Kantin Gasztrokocsma
  Változatos és ízletes ételvilág a lovászi gasztrokocsmában! Szinte csak helyi termelőktől származó alapanyagokkal dolgozó étterem.
  Facebook »
 • Légo pince
  Az 50-es években épült ki a mintegy 630 km hosszú magyar "maginot-vonal" a jugoszláv határ védelmére. Ez az óvóhely biztosította volna dolgozók védelmét és az olajkitermelés folytonosságát.
  Weboldal »
Lovászi látnivalói

Szécsisziget látnivalói

Távolság: 9 km

 • Andrássy-Szapáry kastély
 • Bivalyrezervátum és Kerka Vízimalom Múzeum
 • Római katolikus templom
 • Mároki kápolna és kilátó a település hegyén

Weboldal »

Szécsisziget látnivalói

Tormafölde látnivalói

Távolság: 14 km

 • Vétyemi ősbükkös
  A vétyemi ősbükkös páratlan a maga nemében! A bükkös egyedei átlagosan 170 évesek és mintegy 40 méter magasak.
  Weboldal »
 • Kilátó és fügeliget
  Tormafölde hegyén található ingyenes kilátó tövében húzódik a fügeliget.
  Weboldal »
Tormafölde látnivalói

Kotuliliom túra

Táv: 10 km

Időtartam: 2-3 óra (gyalog), 1,5 óra (kerékpár)

Minden évben március közepétől-április elejéig virágzik a védett mocsári kotuliliom, mely 2016-ban elnyerte az "Év vadvirága" címet! Szállodánkból indulva könnyed séta vagy kerékpáros út vezet ki a máhomfai kerékpár úton, majd kanyarodjon el balra a Lentiszombathely irányába lévő bekötő útra! Itt a környék "függőhídja" átvezet a Kerkán, majd az útról balra letérve az erdővel fedezze fel ezeket a gyönyörű virágokat! Szerencsések még hóvirággal és tőzikével is találkozhatnak! Hazafelé érdemes Lentiszombathely - Lentimumor irányában menni, esetleg a Margaréta tekézőben egy finom italra beülhetnek!

Kotuliliom túra

Erdészeti-, faipari- és vasúttörténeti kiállítás

Erdészeti-, faipari- és vasúttörténeti kiállítás

Tőzike túra a Lenti Parkerdőben

Táv: 6 km

Időtartam: 1-2 óra

Egy túra a korai tavasz első hírnökeinek! Sétáljon vagy tekerjen ki a város határában található Lenti Parkerdőbe és gyönyörködjön a több ezer védett virágban, járja be a tanösvényeket és ismerkedjen a helyi állatokkal és növényekkel! Induljon el a Kossuth út irányába, majd a benzinkútnál lévő körforgalmat elhagyva folytassa útját a Lenti vár felé!

Tőzike túra a Lenti Parkerdőben

Csömödéri Állami Erdei Vasút

Távolság: 180 m

Az ország leghosszabb kisvasúti hálózata a szállodától csupán 108 m-re indul és mintegy 109 km-re terjed ki! Legyen részese egy felejthetetlen kalandnak a gyönyörű zalai erdőkben!

Csömödéri Állami Erdei Vasút

Dedesi-tó felfedezése

Távolság: 5 km

Időtartam: 1 óra (gyalog), 30 perc (kerékpár)

Mindenki kedvenc útvonala! Ha csak pár órát szeretne kirándulni, kicsit vágyik a természetbe, akkor itt a megoldás! A hotelből kiindulva forduljon egyből balra, majd a Konkoly Lovardánál jobbra és a kerékpárúton induljon el! Az út egyenesen a gyönyörű fekvésű Dedesi-tó dombokkal körülölelt megnyugtató természeti környezetébe visz! Kérje el ingyenes smoovey rezgő gyűrűinket vagy nordic walking botjainkat! Érdemes a tó körül is tenni egy hatalmas sétát!

Dedesi-tó felfedezése

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás