Ajánlatok Elérhetőségek Voucher Balance
Főoldal / Kerékpáros túrák / Mura-erdei kerékpártúra

Mura-erdei kerékpártúra

Táv: 35 km

Időtartam: 3 óra

Útvonal: Lendava/Lendva–Trimlini–Petišovci–(Mura-erdő)–Pince-Marof–Pince–Dolina pri Lendavi–Čentiba/Csente–Lendava/Lendva

Ezen a kerékpáros körtúrán az útvonal kb. fele szakaszán kavicsos úton kell haladunk, ezért terepkerékpárral célszerű útnak indulni.

A Lendvai termálfürdő mellől, a kerékpárúton tekerünk, majd rövidesen Trimlinibe érünk. Egyenesen áthaladunk a falun, majd balra fordulunk az olajtárolókkal szemközti útra (Petrol tábla). Aszfaltozott, majd rövid szakaszon kavicsos úton, mezőgazdasági területek között tekerünk, közben balra a Lendva-hegy vonulatában gyönyörködhetünk. Haladjunk egyenesen a merőlegesen keresztező aszfaltútig. Itt a Ledava-patak mellől jobbra fordulunk, majd egyenesen továbbhajtva az autópálya feletti felüljárón át Petisovciba érünk. A faluban a Dolinska pot kerékpárút jelzőtábláját követve, az első utcába balra, majd rövidesen újra balra fordulunk a kerékpáros jelzőtáblánál. A településről kiérve, a következő kereszteződésben ismét balra tartunk. Ezt követően egyenesen haladunk tovább, majd az aszfaltozott útról a kavicsos útra térünk. Hosszú kavicsos szakasz következik. Előbb balról mezőgazdasági terület, jobbról a Mura-folyó mellett húzódó gát mentén, majd a Mura menti erdők árnyas fáinak ölelésében kerékpározunk. Utunk során több helyen is méhkaptárakat láthatunk. Az erdőket kaszálók követik, majd megfordulunk és elindulunk visszafelé. Visszaérkezve, ahogy jobbra meglátjuk a falut, a kavicsos utak kereszteződésében jobbra fordulunk (balra egészen a Mura-folyóig is eltekerhetünk), és egyenesen tekerünk Benica községig. Átkelünk a Ledava-patak hídján, és Pince-Marof, majd Pince községbe érkezünk. A 443-as számú közútnál balra fordulunk és Dolina pri Lendavi és Centiba falvakon egyenesen áttekerve érkezünk vissza Lendva városába. A városban az első lámpás kereszteződésben balra fordulva jutunk vissza a termálfürdőhöz.

Mura-erdei kerékpártúra

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás