Ajánlatok Elérhetőségek Voucher Balance
Főoldal / Kerékpáros túrák / Mura menti kerékpáros körtúra

Mura menti kerékpáros körtúra

Táv: 36 km

Időtartam: 3,5 óra

Útvonal: Čentiba/Csente–Lendava/Lendva–Dolnji Lakoš–Gornji Lakoš–Gaberje–Kapca–Hotiza–Sveti Martin na Muri–(Vrhovljan–Žabnik)–Marof–Hlapičina–Mursko Središče–Petišovci–Trimlini–Lendava/Lendva–Čentiba/Csente

Körtúránk kiindulópontja, Csente községben a Muránia Sport és Kerékpáros Központ. A 443-as főúton, Lendva irányába kezdjük tekerésünket. A városba érve, a lámpás kereszteződésben balra fordulunk a Tomšičeva utcába. Egyenesen haladunk tovább, a következő három körforgalomban is. Dolnji Lakoš községben már kerékpárúton tekerhetünk tovább.

A hosszú falu után Gornji Lakoš, Gaberje, Kapca, majd Hotiza települések következnek. Hotiza végén, a Keresztút táblánál, illetve az első kőkeresztnél forduljunk balra. Az erdős részen, az út mellett találjuk a keresztút további állomásait, minden állomásnál más formájú kereszttel, amely Krisztus kereszthalálának szimbóluma. Nemsokára Horvátországba érünk. Előbb a határátkelőn, majd a Mura folyón kelünk át. Miután átértünk a hídon, eldönthetjük, hogy balra fordulunk, és a Mura mentén vezető földúton (Off road), vagy egyenesen tovább az aszfaltúton folytatjuk túránkat. Mindkét irányba az R2 kerékpáros útvonal jelzéseit kövessük. A folyóparton mesés tájon tekerhetünk, míg Sveti Martin na Muri községben gyönyörű templomokat, fürdőhelyet találunk. A városban tett kitérő után Marof településtől Mursko Središčéig több helyen is választhatunk, hogy kavicsos (off road jelzés), vagy aszfaltozott úton, a falvak kis utcáin haladjunk tovább. Mursko Središčére érve, a Mura-parton kialakított pihenők remek lehetőséget kínálnak a feltöltődésre. A Mura-folyó hídján, illetve a horvát-szlovén határon átkelve egyenesen haladjunk Petišovci felé, majd a települést jelző táblánál forduljunk jobbra. Petišovci után Trimlini következik, majd a Črnec-patak mentén a Lendvai Termálfürdőhöz érkezünk. Innen már ugyanazon a rövid útszakaszon, a 443-as főút mentén jutunk vissza Csentébe, kiindulópontunkra.

Mura menti kerékpáros körtúra

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás