Ajánlatok Elérhetőségek Voucher Balance
Főoldal / Gyalogtúrák / Őriszentpéteri szertúra

Őriszentpéteri szertúra

Táv: 6 km

Időtartam: 1,5 óra

Körsétánkat Őriszentpéter Templomszerről, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának Harmatfű Természetvédelmi Központjától indítjuk. Az országos Kék túra jelzései mentén, a közúton indulunk Szalafő irányába.

Kb. 500 m után, az útról balra letérve Őriszentpéter egyik fő látványosságához, a román kori Szent Péter katolikus templomhoz érünk, amelyet feltétlenül tekintsünk meg! Visszatérve az útra, jobb oldalt a szomszédos ház melletti úton tábla jelöli a középkori téglaégetőt (kb. 100 m).

A közútra (Kék jelzés) visszatérve balra fordulunk, és kb. 50 m múlva, bal oldalt találjuk a Csörgőalma gyümölcsöskertet, ahol őshonos fafajokat láthatunk. Utunkat folytatva (Kék jelzés) kb. 300 m után balra fordulunk Keserűszerre. Eleinte kavicsos az út, majd a sökfás temetőnél jobbra térünk és aszfaltúton sétálunk tovább (Kék jelzés). A Zala-folyón (itt még Szalának hívják) átkelve letérünk a Kék jelzésről és a Kék+-en folytatjuk utunkat. Gyönyörű rét mellett haladunk felfelé a dombtetőre, a Keserűszeri vendégházhoz és kutatóházhoz, ahol tókát és pihenőt találunk. A gondozott udvar jobb oldalán az erdő felé indulunk. Az ösvényen (Kék +) kb. 500 m múlva érünk Vendégszélbe. A kavicsozott erdészeti úton balra fordulunk, majd rövidesen Galambosszerre érünk.

Nyugodt, gyönyörű környezetben vendégházak, lakóházak sorakoznak. Az aszfaltozott szeri úton haladva útkereszteződéshez érünk, ahol jobbra fordulunk (Kék +). Az Égésszeri úton a következő kereszteződésben (kb. 500 m) térjünk balra, majd az Égésszeri út/Városszeri út kereszteződésében, az út túloldalán, Városszeren találjuk a református templomot, mellette gyönyörű parkkal, játszótérrel, sportpályával. Innen jobbra fordulva, a közút mentén vezető Kék jelzést követjük. 50 m múlva, bal oldalon találjuk a Natura 2000 látogatóközpontot, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának új központját és a Tourinform irodát, ahol információt kaphatunk a környék nevezetességeiről, szálláshelyeiről. Ezután balra térve, Városszeren a közúton (Kék jelzés) haladva kb. 700 m múlva visszaérünk a Harmatfű Természetvédelmi Központhoz, szertúránk végállomására.

Őriszentpéteri szertúra

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás